Visszavágtunk a Nyíregyházának

Az NB I B-s férfi kézilabda-bajnokság 22. fordulója rangadóján valóságos erődemonstrációt tartott a Békés-Drén KC együttese, amely 9 góllal múlta felül a szintén élvonalbeli álmokat dédelgető Nyíregyházát. Papp Bálint csapata maradt a második helyen a Mezőkövesd mögött, de vesztett pontok tekintetében megegyezik a listavezetővel.

Békés-Drén KC–Nyíregyházi KC 27–18 (11–9)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 350 néző. Vezette: Asztalos, Bárkányi.
Békés: PAJKÓ – HERCZEGH 6, Cifra 1, KOPCSÁK, Szilágyi 1, Varsandán, Fedor. Csere: Domokos (kapus), KOVÁCS P. 3, HAJDU 7, Oláh 1, SEBESTYÉN 4 (1), PÁNCZÉL 4, Gazsó, Gál, Bella. 
A Nyíregyháza legjobb góldobói: Gidai 4 (1), Horvácki 4 (2).
Kiállítások: 8, ill. 4 perc. Hétméteresek: 4/1, ill. 5/4.

Az első percek tapogatózó játéka után a szabolcsiak vették át a mérkőzés irányítását. Az első negyedórában egy-két góllal rendre előrébb jártak, mígnem a félidő utolsó 10 percében egy 5–0-s széria révén fordult a kocka. Szünet után villámrajtot vett a békési alakulat, ennek következtében pillanatok alatt 6 góllal sikerült ellépniük. Az idő előrehaladtával állandósult a magabiztos hazai előny. A többféle játékrenddel próbálkozó nyírségiek nem tudtak felzárkózni, így a hajrához érve minden lényegi kérdés eldőlt. Az utolsó percek igazi örömjátékot hoztak hazai részről, amit a lelkes közönség hálásan tolerált.

- Gratulálok a csapatnak, igazi csapatként működtünk, a védekezésünkkel maximálisan elégedettek lehettünk. Okosak voltunk támadójátékban is, pontosan és fegyelmeztten játszottuk le játékainkat. Emellé párpsult egy-két nagyon jó egyéni teljestmény, megakadályoztuk, hogy  nyíregyháza könnyű gólokat lőjjön és ránk jöjjön, úgy gondolom ez volt a mérkőzés kulcsa. Dolgozunk tovább van még négy forduló, ugyanúgy mennünk kell tovább semmi nem dőlt még el. - nyilatkozta Papp Bálit, edző a mérkőzés után.