Serdülő győzelem, ifi vereség a Dabas ellen

Hétvégén utánpótlás csapatainkra is mérkőzések vártak, még hozzá az NBI-es Dabas ellen.

Vendég góllal indult az ifjúsági mérkőzés, amire egyből jött is a békési válasz. A feéldiő közepéig fej-fej mellett küzdött a két csapat, majd a következő percekben 5 gólos előnyre tett szert csapatunk egy 5-0-as etappal. Azt hittük innen már sima lesz a mérkőzés, azonban elakadtunk. A félidő hajrájában kihasználva a hibáinkat, megfordította a félidő végére az eredményt a Dabas 16-17-re. A máspodik játékrészben már nem sikerült megfordítanunk a meccet, végül 34-37-re maradt alul ifjúsági csapatunk. 

Békés-Drén KC - Dabas KC KSE 34 - 37 (16-17)
Békés: Pankotai B., Takács Sz., Gál A. 4, Kohlrusz L. 4, Dénes Á. 5, Baranyai M. 1, Vass E., Kiss R. 7, Pál Sz., Csige N., Ásós M. 9, Kovács L. 4, Kádas B.
Dabas legjobb dobói: Medve D. 8., Márton B. 6.
Kiállítások: 2 perc, ill. 8 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 3/2.

Serdülő csapatunk mintha bent maradt volna az öltözőben, a 3. percbeen 0-4-nél Jámbor-Kardos, edző időt is kért a békési kispadon. Ami végül meghozta az első békési gólt, így a 10. percben 1-7 volt az álláűs. Innen sikerült 9 perc alatt megfordítani a meccs állását és átvenni a vezetés 10-9-re. Óriásit küzdöttek a srácok, feljavult mind a támadás, mind a védekezés, így 17-15-ös eredmény mellett mentek pihenőre a csapatok. A második jáűtékrészt remekül kezdtük ezzel sikerült 5 gólos előnyre szertteni. Azzal az elszánt küzdelemmel, amivel ezután játszott csapatunk, nem volt esélye már a Dabasnaka szépítésre. Végül 31-25-ös győzelemmel megszerezte újabb két pontját a serdülő csapat.

Békés-Drén KC - Dabas KC KSE 31 - 25 (17-15)
Békés: Borbély I., Varga I., Baji G., Kovács D., Szabó Á. 7, mÁdám G., György O., Gyepes N., Minya M., Kovács K., Kovács L. 1, Csige N. 3, Ásós M. 8, Kádas B. 6, Kovács L. 6.
Dabas legjobb dobói: Kiss P. 10, Újvári B. 5.
Kiállítások: 4 perc, ill. 8 perc. Hétméteresek: 7/6, ill. 4/1.

Ütközés és faultok nélküli védekezéssel hazai pályán sem lehet pontot szerezni.Döntő szituációkban ziccereket hibáztunk, ami a vereséghez vezetett. Gratulálok a Dabas eredményes játékához. - nyilatkozta Kádas László, edző.

Nehezen állt össze a játékunk, ennek oka a küzdés, a tűz, a harc hiánya volt. A 10. perc után szépen lassan össze kaptuk magunkat. Ezen a mérkőzésen is remekelt Borbély István, így a mérkőzés utolsó perceiben mindenki játéklehetőséget kaphatot. Gratulálok a srácoknak! Hajra Békés! - nyilatkozta Jámbor-Kardos Viktor, edző.