Nem állt össze a játékunk Kecskeméten

Előzetesen nem ígért könnyű 60 percet a Békés-Drén KC NB I B-s férfi kézilabda-csapatának pénteki kecskeméti bajnokija. Arra azonban aligha számított bárki is a vendégeknél, hogy a 23. forduló rangadóján a tabella 5. helyén álló házigazdák esélyt sem hagynak majd. Ezúttal viszont így történt.

Kecskeméti TE–Békés-Drén KC 29–21 (18–10)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Kecskemét, 400 néző. Vezette: Bán, Haskó.
Békés: Pajkó – Varsandán 1, Cifra 3, Gazsó 1, Sebestyén 2, Pánczél 2, Kovács P. 4 (1). Csere: Domokos, Takács (kapusok), Gál 1, Hajdu 3, Oláh 3 (3), Szilágyi 1, Herczegh, Fedor, Bella. 
A Kecskemét legjobb góldobói: Füstös 7, Kátai 5.
Kiállítások: 10, ill. 16 perc. Hétméteresek: 6/6, ill. 6/4.

A találkozó elején villámrajtot vett a hazai együttes, 5 perc elteltével már 3 találattal jártak előrébb. A folytatásban is magasabb sebességi fokozatban játszott a Kecskemét, így a félidő középén már 7 góllal is vezettek (16. p.: 12-5). Ezt követően állandósult ez a különbség, így hazaiak megnyugtató előny birtokában várhatták a második felvonást.
Szünet után stabilizálta védekezését a Békés, azonban a felzárkózási kísérleteit a kihagyott ziccerek megakadályozták. A találkozó háromnegyedéhez érve visszaállt a 8 gólos különbség. Ekkor már látszott, hogy ezen a napon nem terem babér a vendégek számára.
A Békés-Drén KC nem vár különbségű vereséget szenvedett, mert az egész mérkőzésen rossz felfogásban kézilabdázott.

Több hátráltató körülmény is nehezítette a mérkőzést. Munkahelyi elfoglaltság miatt a védekező emberünk nem tartott velünk Kecskemétre és bemelegites közben meg sérült az egyetlen bal szélsőnk. De ezek nem lehetnek kifogások, arra a produkcióra amit nyújtottunk. Első félidőben eldőlt a mérkőzés sorsa, sem elöl, sem hátul nem volt vezére a csapatnak. Megérdemelten nyert a Kecskemét csapata akik jobban és motivaltabban játszottak. Van hátra három mérkőzésünk, azt szeretnénk meg nyerni, a bajnokság kérdése még mindig nyitott dolog..... Én személy szerint továbbra is az első hely meg szerzésért fogok dolgozni, amíg egy hajszáll esély is van rá addig nem fogom feladni. Három mérkőzés meg mutatja ki az aki beáll a sorba és küzd a legmagasabb célért, és ki az, aki a könnyebb utat választja. -  nyilatkozta Papp Bálint edző, a mérkőzés után.