Győzelem Lajosmizsén

A viharsarkiak Lajosmizsén gyűjtötték be a fontos két pontot, ezzel együtt az utolsó fordulóban már nem saját kezükben lesz a sorsuk, hiszen pontelőnnyel áll előttük a listavezető Mezőkövesd.

Mizsei KC–Békés-Drén KC 22–27 (13–15)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Lajosmizse, 100 néző. Vezette: Fibec, Herbák.
Békés: Pajkó – HERCZEGH 6, Cifra 3, Sebestyén 3, Kopcsák, Gazsó 2, Kovács P. 2. Csere: DOMOKOS (kapus), Oláh 4, HAJDÚ 5, Pánczél, Fedor, Bella 1, Varsandán, Szilágyi 1, Kiss R.
A Lajosmizse legjobb góldobói: Benke 7 (4), Ács 5, Scheuring 5.
Kiállítások: 4 perc + Drabant kizárva, ill. 8 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 0.

A bajnokság utolsó idegenbeli mérkőzését nagy lendülettel kezdte a békési csapat, amely pillanatok alatt háromgólos előnyre tett szert. Néhány kétes ítéletet kihasználva sikerült a házigazdáknak egalizálniuk az eredményt. A játékrész második felében jobbára a vendégeknél volt az előny, a szünetre is így térhettek a felek.
Fordulás után is szorosan alakult a találkozó, a békésiek őrizték két-háromgólos előnyüket. Az idő előrehaladtával egyre nőtt a feszültség a pályán, a különbség azonban lényegében nem változott. A kiesés elöl menekülő mizsei együttes a hajrában mindent megtett a hátránya ledolgozása érdekében, de ezen az estén a jobb erőkből álló látogatók megérdemelt győzelmet arattak.

– A második félidőben a hosszabb kispadunknak köszönhetően szereztük meg a győzelmet. -  nyilatkozta Papp Bálint.