Köszöntjük Gidai Mátét

Megkezdődött már a játékosok nyári szünete. Békésen folyamatban vannak, még az átigazolások, a mút héten több játékossal issikerült megegyezni. Az első játékos akit bemutathatunk Gidai Máté, balkezes szélső.

Békés megyei származású, a 24 éves szélső. Békésen is megfordult még utánpótlás korában Máté, illetve Békéscsabán is több évet nevelkedett, ahonnan Szegedre került a Pick utánpótlás bázisában. Megfordult a felnőtt csapatban is, majd Cegléden, illetve NBI/B-ben folytatta. A 2017/2018-as szezonban a Nyíregyháza csapatát erősítette, így a tavsszal láthatták Békésen játszani, a nyírségiek elleni fordulóban. A távozó szélsőnk, Kovács Péter helyére érkező Mátéval pár kérdésben az átigazolásról beszélgettünk:

- Minek köszönhető, hogy a Békési FKC-hoz igazoltál?
- Először is fontos volt számomra, hogy komolyab célokért küzdjünk a bajnokság során, és úgy gondolom, hogy a jövő évi keretet látva, erre lesz esélyünk békési színekben. Játszottam Békésen illetve, voltam már itt ellenfélként és jó volt látni, hogy a szurkolók, nézők és a város mindig a csapat mellett állnak és szurkolnak.

- Még csak körvonalazódnak a csapatok játékos keretei a következő szezonra, de hogyan látod így távolból milyen erőviszonyokra kell majd számítani a következő szezonban?
- Lesz egy-két komoly csapat a jövő évi bajnoksáégban, de úgy gondolom, dobogós esélyeként megyünk neki a szezonnak. Remélem sikerül minél fényesebb érmet szerezni, mindent meg fogunk tenni ennek érdekében!

- Köszönjük Máténak, hogy időt szánt ránk. Jó pihenést kívánunk a szünetre.