Köszöntjük Csuka Balázst

Újabb jáékost köszönhetünk a BFKC házatáján, aki nem más mint Csuka Balázs, ex-balassagyarmati játékos. A 24 éves fiatal játékos 11 éves korában kezdett kézilabdázni klub szinten, a Ferencváriosban. Jó pár helye megfordult az évek alatt, tavaly 112 góllal járult hozzá a gyarmati csapat lőtt góljaihoz.

Beszélgettünk egy kicsit Balázzsal, miután aláírta a szerződést a Békés-Drén KC-val.

- Minek köszönhető, hogy a Békési FKC-ra esett a választásod a következő szezonra?
- Többször jártam itt ellenfélként, már akkor nagyon szimpatikus volt a Békési csapat, mind a játékosok, mind az edző elképzelése, hozzáállása. Fantasztikus a szurkolótábor, egyedülálló hangulatot tudnak adni egy mérkőzésnek, nagyon várom már hogy előttük, értük játszak Békési színekben.

- Egész korán kezdtél el kézilabdázni, milyen eredményeket sikerült elérni?
- Igen a családom szerves részét képezi a kézilabda, nálunk mindenki ezt a sportot csinálja, így mondhatni a pályán nőttem fel. Először az FTC-nél játszottam klub szinten. Megfordultam Szentendrén, Gyöngyösön, Budakalászon, Törökszentmiklóson, illetve legutoljára Balassagyarmaton. A 2015/2016-os szezonban a Budakalásszal NBI/B nyugaton aranyaérmesek lettunk. 2012-ben Junior Strandkézilabda EB-n aranyérmesek lettünk, a csapat jelenlegi balátlövőjével, Hajdú Péterrel.

- Messze még a csapatok végleges kerete, de hogyan látod körvonalazódni a mezőnyt?
- Úgy gondolom kemény ellenfelekben nem lesz hiány a következő szezonban, de mi is azok leszünk. Csak magunkkal kell foglalkozni és a célra koncentrálni, akkor meglesz a dobogó, illetve remélem a legfényesebb érem is!

- Köszönjük az interjút, jó pihenést kivánunk a nyárra.