Értékes pont a Plertől

Az Orosháza legyőzését követően újabb rangadót zárt veretlenül a Békés-Drén KC NB I B-s férfi kézilabda-csapata. A bajnokság 14. fordulója keretében a második helyen álló PLER otthonában volt jelenése Papp Bálint alakulatának, amely a második félidőben ötgólos hátrányból mentett pontot.
 

PLER-Budapest–Békés-Drén KC 23–23 (14–10)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Budapest, 150 néző. Vezette: Felhő, Öcsi.
Békés: Domokos – Kecskés 2, Hajdú 4, Sebestyén, SZÉKELY 4, Morva 1, Fedor 1. Csere: Takács, BORBÉLY (kapusok), Martonosi 1, Gazsó, Bátky P. 2, Oláh 3 (1), MEGYERI 5, Kiss R., Dénes.
A PLER legjobb góldobói: Nagy M. 6 (4), Cseh 4 (1), Rédai 4.
Kiállítások: 10, ill. 12 perc. Hétméteresek: 7/5, ill. 1/1.
A találkozó elején villámrajtot vettek a vendégek, néhány perc leforgása után már három találattal jártak előrébb. A félidő közepéhez érkezve a hazai együttesnek sikerült ledolgoznia a hátrányát, a folytatásban pedig a békésiek támadásban elkövetett hibáit megbüntetve, négygólos előnyre tett szert.A második játékrész három békési találattal indult, így ismét nyílttá vált a találkozó. Az egyenlítés azonban nem sikerült, sőt újból a fővárosiak percei következtek, akik a félidő közepére az addigi legnagyobb előnyt harcolták ki (46. p.: 21–16). A lelkesen játszó viharsarkiak pillanatra sem adták fel: fokozatosan csökkentették a különbséget, s az 59. percben az egyenlítés is összejött. Izgalmas végjátékban a győzelem megszerzéséért támadhatott a Békés, de Morva lövését hárította a hazaiak kapusa. Mindkét csapat teljesítménye hullámzott, hol az egyik, hol a másik akarata érvényesült a pályán, így az eredmény reálisnak tekinthető.
Papp Bálint: – A találkozó eleje valamint a hajrá a miénk volt, viszont a köztes részben a hazaiak játszottak jobban, így a végeredmény igazságosnak mondható.
 
Március 9.-én a DEAC csappatát fogadjuk a Béés Városi Sportcsarnokban.
 
Hajrá Békés.