Bravúros végjátékkal nyertünk

Rendkívül izgalmas végjátékban tartotta odahaza a két pontot a Békés-Drén KC NB I B-s férfi kézilabdacsapata, amely a bajnokság 15. fordulójában a DEAC-ot fogadta. A házigazdák 8 perccel a vége előtt még 5 gólos hátrányban voltak, innen sikerült fordítaniuk!

Békés-Drén KC–Debreceni EAC 23–22 (9–9)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 300 néző. Vezette: Kovács T., Mándli.
Békés: DOMOKOS – Megyeri 3, MORVA 5, Sebestyén, Székely 1, Hajdú 1, Kecskés 1. Csere: TAKÁCS, Borbély (kapusok), OLÁH 7 (5), Fedor 2, Dénes 1, Martonosi 1, Bátky P., Kiss R. 1, Gazsó. Edző: Papp Bálint. A DEAC legjobb góldobói: Bíró 7 (2), Mucza 4, Mándi 4.
Kiállítások: 6, illetve 12 perc. Hétméteresek: 5/5, ill. 4/3.

A találkozón mindkét fél a védekezésre helyezte a hangsúlyt, ennek megfelelően az első félidőben nehezen születtek a találatok. Hol az egyik, hol a másik fél vezetett minimális különbséggel, de a szünetig nem tudtak előnyt szerezni maguknak a csapatok, igy 9-9-es döntetlennel mentek pihenőre a csapatok.
A folytatásra mintha az öltözőben maradt volna a hazai együttes. Percek alatt 6 gólos fórra tett szert a Debrecen (40. p.: 12–18). Ettől kezdve felváltva estek a gólok, a vendégek egészen az 52. percig őrizték a számukra kedvező eredményt (17–22). A végjátékra kevesen gondolhatták azt, hogy a békésieknek van keresnivalójuk. Játékosaik azonban parádés hajrát vágtak ki és egy 6-0-s etappal maguk javára fordították a mérkőzést. A győztes találatot Oláh 7 másodperccel a vége előtt érte el.

– A győzelmet a küzdőszellemünknek és a nagyszerű közönségünknek köszönhetjük, amely az utolsó tíz percben belehajszolt bennünket a győzelembe. - nyilatkozta Papp Bálint.

Március 16.-án Ózdra utazik majd csapatunk a következő fordulóban.

Hajrá Békés!