Döntetlen Nyíregyházán

Háromhetes szünet után nyíregyházi pontszerzéssel folytatta bajnoki szereplését a Békés-Drén KC NB I B-s férfi kézilabdacsapata. A döntetlen annyit jelent, hogy a Papp Bálint alakulata idén gyakorlatilag lemondhat az éremszerzésről, ugyanis két fordulóval a vége előtt 4 pontra nőtt a hátránya, a dobogón álló Algyővel szemben.

Nyíregyházi KC–Békés-Drén KC 24–24 (12–12)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Nyíregyháza, 300 néző. Vezette: Asztalos Bence, Bárkányi Gábor.
Békés: PAJKÓ – Kecskés 1, Sebestyén 1, Morva 3, SZÉKELY 4, Oláh 3, Megyeri 2. Csere: Domokos, Takács (kapusok), HAJDÚ 5, Dénes 2, Fedor 1, BÁTKY P., Gazsó 1, Kiss R. 1, Kovács L. Edző: Papp Bálint.
A Nyíregyháza legjobb góldobói: Erdős 7 (1), Szűcs 4.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 2/0.

A találkozó előtt szoros küzdelemre volt kilátás, ami a játék megkezdése után beigazolódott. Minden találatért nagyon meg kellett küzdeniük a csapatoknak a fegyelmezett védekezésnek köszönhetően. Ennek megfelelően szorosan alakult és váltott vezetés mellett zajlott le az első félidő.Szünet után még agresszívebb lett a békésiek játéka, a szabolcsiak szinte képtelenek volta a kapujukba találni, így a 45. percre 14–20-ra elhúztak a látogatók. A találkozó utolsó negyedére a házigazdák nyitott védekezésre váltottak, ami nem igazán ízlett a békésieknek. A szabolcsiak fokozatosan zárkóztak fel, de ahhoz, hogy egyenlíthessenek, néhány őket segítő játékvezetői ítéletre is szükségük volt. Izgalmas hajában végül pontosztozkodás született.

Papp Bálint: – Ez már a sokadik olyan mérkőzés, amikor az ellenfelünk a végjátékban ment pontot ellenünk. A játék képe alapján győzelmet érdemeltünk volna, a hozzáállásért gratulálok a játékosaimnak!